Khamis, 27 Ogos 2009

Salam pada semua....

Pertama sekali aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa.Alhamdulillah diberi kesempatan lg untuk menyambut Ramadhan tahun nie...(walaupun nie dh hari ke 18 kita berpuasa)
2,3 minggu nie aku memang sibuk gile,sampai xde masa nk update blog,nk ber FB dan jgk nk baca email.Sorry sesgt pada kekwn yg hantar email ataupun msj kat FB.

18.08.09 aku pg checkup kat hospital X-ray tangan,doktor kata leh cuti lg sebln.Tapi aku dh boring tahap Gaban so aku ckp kat doktor aku nk keje.Doktor kata klu itu decision aku,key leh keje tapi keje2 yg ringan.19hb aku dh start keje....huh...msk2 keje je,tengok atas table aku melambak report 2 bln yg tertangguh.Nsb baik x sambung MC lg.

Nie la table aku dgn report 2 bln yg tertunggak.Pas keyin kat komputer kena tulis dlm buku audit...Cm nk pecah gak kepala masa tu....
Dpt buat separuh duk jap tarik nafas dan ambk gambar untk update blog...

Dh penat sgt,tulisan pun dh mcm cakar ayam...hehehe....(nsb baik aku lefthanded,so leh la menulis dgn lajunye)


Key,dh cerita pasal naik keje,hari Selasa (25/08/09) Haikal demam.Pg aku tengok key lg,cume dia complain kepala dia berpusing-pusing.Maknanye pening la tu.Zali bwk g klinik,doktor kata x pape.Xde simptom H1N1,tapi panas bdn dia 38.5.Tengahari aku blk rehat g tengok dia kat rmh org yg jaga dia.Dh ok,dh main lari-lari.Aku dh x risau la time tu.Ptg ambk dia,dia bgtau kepala dia pusing2 lg....Aku bg dia mkn ubat,dlm kul 9 lbh nmpk dh ok.Sinse aku ngan Zali bgn sahur,Haikal pun bgn gak.Dia ckp kepala dia pusing2 lg,pastu muntah byk sgt.Aku cek suhu bdn dia 39.5.Zali kata bwk g spital jela.

Dlm perjalanan g hospital,masa tu br pukul 5pg.Haikal muntah sekali lg kat dlm kete.Sian sgt masa tu,bdn dia dh lembik.Sampai kat EA HBP,doktor ckp kena msk wad.Aku ngan Zali masa tu dh panic gak,nsb baik doktok kata Haikal xde simptom H1N1.Cuma kurang glugos ngan air dlm bdn.

Dan buat pertama kali,selama 6thn aku bsrkan Haikal.Hari tulah kali pertama aku lihat Haikal nangis kuat sgt,aku tau dia sakit masa msk air ngan ubat.Byk kali dia kena injection dgn doktor,sampai aku x smpi hati tengok keadaan dia masa tu.Mengalir air mata seorg ibu.....

2 hari 1 mlm duk kad wad,doktor bg blk.Biasala Haikal,bila dh sihat mula bersilat blk.Sampaikan kat atas katil wad pun jd.Alhamdullillah Haikal x pape....Ibu ngan Ayah risau sgt....

Kat bwh nie gambar Haikal yg sempat ibu snap masa nak discharge hospital.....


Sabtu, 15 Ogos 2009

Growingup.....Oreo and Ommy

Salam....dlm menghitung hari untuk naik keje yg penuh dgn kebosanan tahap melampau,dpt jgk la aku melihat pembesaran 2 ekor kucing peliharaan iaitu Oreo dan Ommy...Aku x ingat bile video nie dirakam,tapi dlm pada aku terperoks kat rmh.Rasanye bln lepas kot.

Kesihatan aku dh beransur pulih,tangan dh ok.Dh leh wat keje2 ringan dan dh bleh bwk kete.yiiihaaa.....So sekarang xyah la tunggu Zali ataupun abah bwk g mana-mana.Hmmm....x pun Puan Mala jadi mangsa kena bwk aku kuar.Tapi dlm pada kesihatan dh Ok nie,Zali x kasi aku g tempat-tempat awan coz skarang tengah sibuk virus H1N1.Tu yg tahap tension dh melampau nie....

Diam x diam dh hampir 2 bln kemalangan aku tu...cam mimpi je.Entah mcm mana keje2 yg melambak akan tunggu aku kat office nanti.huh....mesti berpeluh-peluh nak menyiapkan.Dan mesti mkn berminggu baru siap.Dan diam x diam jgk Ramadhan bakal tiba lg,dh tinggal seminggu je.Tapi tahun nie cam x semangat je nak Raya,xtau nape mungkin sebab aku x pegang duit sendiri untk g shopping raya kot...hehehe....

Xpela,xde ape lg aku nak ngomel,korang layan jela video kat bwh nie.Kiut x kucing-kucing aku nie?Pastu korang tengok la kaki Zali yg menyibuk nk interframe gak.Nama kucing aku kat video nie lain tau,masa tu x confirm lg nama depa nie.Skarang dh confirm yg jantan Oreo dan betina Ommy....

video

video

Selasa, 4 Ogos 2009

Majlis Perkahwinan

Bercerita pasal majlis perkahwinan.Aku ngan Zali memang suka g majlis perkahwinan.Seriously,xtau nape.Kawan ke,sedara mara ke memang kite org g.Bkn ape rasanye klu dpt attend majlis kawin nie dpt rasa kemeriahan sama2,x kire la majlis kawan ataupun sedara mara.Dpt jumpa sedara mara yg biasanye jumpa time raya je.Klu kekwn dpt jumpa x kira kwn lama atau yg baru.Dlm setahun ntah berape byk rumah org kawin yg kita org g pun aku x terkira.Lg 1,kitaorg selalu pikir klu kita g rmh org,akan dtg kita wat majlis ape pun org akan dtg rmh kita...hopefully....kepada kekwn disana yg akn melangsungkan perkahwinan,jgn lupa jemput kita org.Insyaallah klu tiada aral melintang mesti kita org dtg punye...

01 Ogos 09 (Sabtu) sepupu Zali,Siti kat Pt.Sulong Batu Pahat telah melangsungkan perkahwinan.Aku memang lum baik lg,tapi dgr majlis perkahwinan terus nk g.Zali risau jugak,yela kat rmh makcik dia takut aku ringan tulang nk tolong org rewang.Aku pun dgn bangganye ckp kat dia jgn la risau,aku janji x wat keje...


Ceh,awal-awal lg aku dh bersiap tau hari tu.Cm org dh sihat...tanpa pakai arm sling ataupun bandange....(mlm tu...hah ambk ko tangan aku bisa,semlman x leh tido).Konon xnk org tau yg aku baru lepas accident.Sampai sana punyelah seronok dpt jumpa mak mertua,pak mertua,adik beradk Zali ngan sedara mara dia.Aku suka bile berada dlm kumpulan keluarga dia org,sebab keluarga dia org nie besar.X mcm family aku yg agk kurang berkembang....

Sementara tunggu pengantin bersanding aku duk la ngan mak mertua aku.hehehe...(cm bodek jekan?).Aku x wat ape2 keje pun sebab mak dah tolong explainkan kat sedara mara dia yg aku br lepas accident...hmm...ingat nk rahsiakan..

Tapi yg mendukacitekan kat sane,ramai sedara mara yg ckp aku dh gemuks.......
oh....tidak,aku kena wat sesuatu untk nampak slim blk..huhuhu....

Keylah,kat bwh nie ada beberapa keping gambar yg dpt aku snap.Nk pegang kamera pun tangan aku lum bleh sgt.Bile la agknye nk baik nie....Buat Siti dan suami
'SELAMAT PENGANTIN BARU,SEMOGA BERKEKALAN KE ANAK CUCU'


Nie la pengantin nye...Nama dia Siti (sorry xtau nama sebenar)


Manis nye pengantin dengan berbaju pink.....(suke sgt tengok muka dia...cantik)



Nak gak bergambar kenangan bersama pengantin.......

Zali,Kak Ura,pengantin dan aku bergambar dipelamin yg juga betemakan pink.


X cukup sekeping,1 lg...



Oppss.....berangan eh...hehehe....tengok tangan tu msh bengkak kan?



Kak Ura bersama pengantin


Hmmm....nielah dia orgnye jejaka idaman Siti.



Mak nak sangat tengok pengantin seblm sanding....



'Jap makusu,kita gambar'-Makusu,mak pengantin



Inilah mak mertua ku.....(betollah,aku dh gemuks gile)



X mahu ketinggalan...gambar kami 3 beranak



Loving couple......cewah2.....



Kak Ura,Zali dan mak mertua ku...(ramai lg yg xdpt snap gambar)



Bapa mertuaku yg tengah telunjuk jari...seblh dia tu pakcik Zali.



Mak ngan makcik Zali jgk...(heheh...x ingat name dia,ramai sgt)



Umaira,ank saudara kami yg ke 44.....


Kedatangan pengantin lelaki disambut dgn 'pancak silat'